Sajt kupideo.com koristi kolačiće radi što boljeg iskustva naših posetilaca. Daljim korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića.
Obaveštavamo Vas da je novo radno vreme kontakt centra i naše maloprodaje u Šapcu, radnim danima od 8-17h, subotom od 8-14h.
Obaveštavamo sve kupce da postoji mogućnost pomeranja rokova isporuke paketa od strane kurirske službe i u pojedinim situacijama mogu biti od 3 do 7 dana. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Politika privatnosti

Politika privatnosti
(za internet prodavnicu/website: kupideo.com)

Član 1.

KupiDeo.com (u daljem tekstu: KupiDeo.com), kao rukovalac podataka o ličnosti, smatra da je poverenje lica koja su nam, u skladu sa članom 4. stav 1. Tačka (1) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ‘’Službeni glasnik RS’’, br. 87 od 13. novembra 2018.) (u daljem tekstu: Zakon) ustupila svoje podatke o ličnosti (u daljem tekstu: korisnici) posredstvom KupiDeo.com internet prezentacije na adresi: www.KupiDeo.com (u daljem tekstu: KupiDeo.com sajt) od izuzetne važnosti i predstavlja jedno od fundamentalnih etičkih vrednosti poslovanja KupiDeo.com. U tom smislu, KupiDeo.com je preduzela neophodne mere i radnje, u skladu sa Zakonom, kako bi zaštitila i obezbedila privatnost ustupljenih podataka o ličnosti, a što će biti predstavljeno u nastavku teksta ovog akta, u skladu sa članom 23. Zakona.


PODACI O LIČNOSTI KOJE KupiDeo.com OBRAĐUJE

Član 2.

KupiDeo.com od korisnika KupiDeo.com sajta prikuplja i obrađuje sledeće podatke:
Identifikacione podatke: Ime, prezime i adresu elektronske pošte (u daljem tekstu: podaci o ličnosti).
Podatke o prijavljivanju na KupiDeo.com sajt i ponašanje korisnika (Kolačići)


PRAVNI OSNOV OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI

Član 3.

Podaci o ličnosti korisnika se obrađuju isključivo uz njihov izričito dat pristanak, u skladu sa čl. 15. Zakona. Zahtev za davanje pristanka je predstavljen na način na kojim se izdvaja od drugih pitanja, u razumljivom i lako dostupnom obliku, kao i uz upotrebu jasnih i jednostavnih reči.


SLUČAJEVI U KOJIM SE VRŠI OBRADA PODATAKA O LIČNOSTI

Ćlan 4.

Korisnici ustupaju KupiDeo.com -i svoje podatke o ličnosti unošenjem istih u kontakt formu koja je dostupna na KupiDeo.com sajtu, zatim prilikom predstavljanja zaposlenih (kao i na drugi način angažovanih) lica, klijenata i partnera kao reference u odeljcima KupiDeo.com sajta, koje nose naziv i prilikom korišćenja, odnosno pregleda KupiDeo.com sajta posredstvom Coockies (u daljem tekstu: Kolačića).


SVRHA NAMERAVANE OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI

Član 5.

KupiDeo.com prikuplja i obrađuje podatke o ličnosti korisnika isključivo u svrhu komunikacije, odnosno ostvarivanja i održavanja kontakta sa licima zainteresovanim za određenu vrstu poslovne saradnje sa KupiDeo.com, a što može da se odnosi posebno (ali ne isključivo) na upite lica za praksu i zaposlenje, zatim na poziv da se učini ponuda za jednu od usluga koju KupiDeo.com pruža, ali i u svrhu predstavljanja lica na koje se podaci odnose kao članove tima (zaposlenih i podizvođača), odnosno kao klijente i/ili partnere, kao i na svaki drugi vid poslovne komunikacije.
Ostvarivanje i održavanje komunikacije podrazumeva dvosmerno komuniciranje sa licima iz stava 1. ovog člana, što se odnosi na obaveštavanje tih lica, pre svega, o njihovim pravima uskladu sa Zakonom, ali i o svim drugim relevantnim pitanjima koja se odnose na poslovnu saradnju koju žele da ostvare, ili koju su ostvarili sa KupiDeo.com.
Lica koja su dala pristanak na mogućnost da budu kontaktirani od strane KupiDeo.com u vezi sa određenim oblikom poslovne saradnje, kao i u drugim slučajevima iz člana 2 i 4 ovog akta, mogu u svakom trenutku da povuku taj pristanak u skladu sa čl. 15, stav 3. Zakona, što će rezultirati obustavom obrade podataka o ličnosti lica na koje se ti podaci odnose.
Opoziv pristanka neće uticati na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva istog. Pristanak se može opozvati slanjem zahteva za opoziv posredstvom kontakt forme koja je prikazana na KupiDeo.com sajtu u gornjem desnom uglu u obliku kvadrata, sa ucrtanim ‘’telefonom’’ (u daljem tekstu KupiDeo.com kontakt). Klikom (odnosno dodirom ukoliko korisnik pristupa preko uređaja- mobilnog telefona) otvara se prozor koji nudi opciju unošenja teksta poruke. Za zahtev za opoziv pristanka nije predviđena posebna forma, kako bi korisnicima bila olakšan postupak opoziva u skladu sa članom 15. stav 3. Zakona.


PRAVA LICA NA KOJE SE PODACI ODNOSE

Član 6.

Lica na koje se podaci odnose imaju pravo na transparentnost načina ostvarivanja svojih prava u skladu sa članom 21. Zakona, a što se odnosi pre svega na pravo tog lica da mu budu pružene sve informacije iz čl. 23. i čl. 24 Zakona, odnosno informacije u vezi sa ostvarivanjem prava iz člana 26., čl. 29. do 31., člana 33., čl. 36. do 38. I čl. 53 Zakona, na sažet, transparentan, razumljiv i lako dostupan način, korišćenjem jasnih i jednostavnih reči. Te informacije će biti pružene u pisanom i drugom obliku, uključujući elektronski oblik, ako je to pogodno. Ako lice na koje se podaci odnose to zahteva, informacije se mogu pružiti usmeno u skladu sa članom 21. stav 1. Zakona.
Prava lica na koje se podaci odnose iz člana 21. su istovremeno determinisana obavezama rukovaoca podataka o ličnosti i informacije o tim pravima se mogu pružiti u kombinaciji sa standardizovanim ikonama prikazanim u elektronskom obliku kako bi se, na lako vidljiv, razumljiv i jasno uočljiv način, obezbedio svrsishodan uvid u nameravanu obradu, u skladu sa Zakonom.

Član 7.

Osim prava iz člana 6. ovog akta lice na koje se podaci odnose ima i sledeća prava, u skladu sa Zakonom:
1) Pravo na pristup:
Lice na koje se podaci odnose ima pravo da od rukovaoca zahteva informaciju o tome da li obrađuje njegove podatke o ličnosti, pristup tim podacima, kao i druge informacije, u skladu sa Zakonom. 
2) Pravo na ispravku i dopunu:
Lice na koje se podaci odnose ima pravo da se njegovi netačni podaci o ličnosti bez nepotrebnog odlaganja isprave. U zavisnosti od svrhe obrade, lice na koje se podaci odnose ima pravo da svoje nepotpune podatke o ličnosti dopuni, što uključuje i davanje dodatne izjave.
3) Pravo na brisanje podataka o ličnosti:
Lice na koje se podaci odnose ima pravo da se njegovi podaci o ličnosti izbršu od strane rukovaoca, a isti je dužan da bez nepotrebnog odlaganja te podatke izbriše u određenim zakonom predviđenim slučajevima.
4) Pravo na ograničenje obrade:
Lice na koje se podaci odnose ima pravo da se obrada njegovih podataka o ličnosti ograniči od strane rukovaoca ako je ispunjen alternativno jedan od Zakonom predviđenih slučajeva iz člana 31. stav 1.
5) Pravo lica na koje se podaci odnose da bude obavešten u vezi sa ispravkom ili brisanjem podataka, kao i ograničenjem obrade:
Rukovalac je dužan da obavesti sve primaoce kojima su podaci oktriveni o svakoj ispravci ili brisanju podataka o ličnosti ili ograničenju njihove obrade (osim ako je to nemoguće ili zahteva prekomeran utrošak vremena i sredstava). Rukovalac je isto dužan da lice na koje se podaci odnose, na njegov zahtev, informiše o svim primaocima kojima su podaci o ličnosti otkriveni.
6) Pravo na prenosivost podatka:
Lice na koje se podaci odnose ima pravo da njegove podatke o ličnosti, koje je prethodno dostavilo rukovaocu primi od njega u strukturisanom, uobičajeno korišćenom i elektronski čitljivom obliku i ima pravo da ove podatke prenese drugom rukovaocu bez ometanja od strane rukovaoca kojem su ti podaci bili dostavljeni, uz ispunjavanje zakonom propisanih uslova. Ovo pravo obuhavata i pravo lica da njegovi podaci o ličnosti budu neposredno preneti drugom rukovaocu od strane rukovaoca kojem su ovi podaci prethodno dostavljeni, ako je to tehnički izvodljivo.
6) Pravo na prigovor i automatizovano donošenje pojedinačnih odluka:
Ako smatra da je to opravdano u odnosu na posebnu situaciju u kojoj se nalazi, lice na koje se podaci odnose ima pravo da u svakom trenutku podnese rukovaocu prigovor na obradu njegovih podataka o ličnosti, što se odnosi i na profilisanje, a rukovalac je dužan da prekine sa obradom podataka o licu koje je podnelo prigovor, osim ako je predočio da postoje zakonski razlozi za obradu koji pretežu nad interesima, pravima ili slobodama lica na koje se podaci odnose ili su u vezi sa podnošenjem, ostvarivanjem ili odbranom pravnog zahteva.
7) Automatizovano donošenje pojedinačnih odluka i profilisanje:
Lice na koje se podaci odnose ima pravo da se na njega ne primenjuje odluka doneta isključivo na osnovu automatizovane obrade uključujući profilisanje, ako se tom odlukom proizvode pravne posledice po to lice ili ta odluka značajno utiče na njegov položaj. 
Lice na koje se podaci odnose može stupiti u vezu sa KupiDeo.com posredstvom KupiDeo.com kontakta, u svrhu ostvarivanja svojih Zakonom predviđenih prava.


PRIMAOCI PODATAKA O LIČNOSTI

Član 8.

Podaci o ličnosti iz člana 2. ovog akta neće biti otkriveni nikom izvan organizacije KupiDeo.com. Pristup tim podacima će imati samo lice koje je, u okviru KupiDeo.com, zaduženo da odgovara na upite sa KupiDeo.com sajta, kao i lice ili lica koja učestvuju u procesu odlučivanja kako će se postupati sa tim upitima.


NAČIN ZAŠTITE I ROK OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI 

Član 9.

KupiDeo.com štiti vaše podatke prilikom komunikacije koristeći SSL enkripciju
Podaci o ličnosti korisnika će se čuvati, pre svega, kako bi se ispunila svrha njihove obrade, iz člana 5. ovog akta, u skladu sa čl. 5, stav 1, tač. (5) Zakona, odnosno sve dok postoji potreba za komunikacijom sa korisnicima. Nakon isteka perioda čuvanja, podaci o ličnosti će biti obrisani.


KOLAČIĆI (COOCKIES)

Član 10.

Coockies (u daljem tekstu: Kolačići) su tekstualne datoteke postavljene u računar lica koje je posetilo KupiDeo.com sajt u svrhu prikupljanja standardnih informacija u vezi sa prijavljivanjem na KupiDeo.com sajt i ponašanja tog lica tokom boravka na KupiDeo.com sajtu, a koje mogu biti poslate internet pretraživaču koje koristi to lice. KupiDeo.com može prikupljati/obrađivati navedene informacije automatski posredstvom Kolačića ili sličnih tehnologija. Za više informacija o Kolačićima, posetite allaboutcoockies.org.
Korisnici koji su zabrinuti zbog privatnosti i korišćenja Kolačića mogu podesiti internet pretraživač da ih obavesti kada primi Kolačić kao i da odbije Kolačiće koje pokušavaju da pošalju druge veb stranice. 
Korišćenje KupiDeo.com sajta nije uslovljeno davanjem pristanka na korišćenje Kolačića.


PRAVILA O BEZBEDNOSTI I PRIVATNOSTI PODATAKA DRUGIH INTERNET STRANICA

Član 11.

Postoji mogućnost da KupiDeo.com sajt sadrži eksterne linkove koji upućuju na druge internet stranice. Odredbe ovog akta o bezbednosti i privatnosti podataka o ličnosti se odnose samo na KupiDeo.com sajt, tako da KupiDeo.com ne preuzima odgovornost za pravila o privatnosti podataka drugih internet stranica.

Član 12.

Odredbe ovog akta počinju da se primenjuju osmog dana od dana objavljivanja na KupiDeo.com sajtu.
KupiDeo.com ima isključivo pravo na jednostranu izmenu ovog akta, kao i da tu izmenu objavi na način predviđen u stavu 1. ovog člana.
01.02.2020. 


Loading...
Loading...
Loading...