Sajt kupideo.com koristi kolačiće radi što boljeg iskustva naših posetilaca. Daljim korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića.
Obaveštavamo sve kupce da kontakt centar i maloprodaja neće raditi u četvrtak 6.5.2021. Online porudžbine funkcionišu uobičajeno, pakete šaljemo u petak 7.5.2021.
Obaveštavamo sve kupce da zbog tehničkih problema, nije moguća registracija kupaca preko stranice "Registracija novog korisnika". Registraciju je moguće izvršiti samo preko stranice "Kasa". Radimo na otklanjanju problema. Hvala na razumevanju.

Poslednjih nekoliko godina bakarne cevi i njihova primena u raznim industrijama se drastično uvećala. Zbog mnogobrojnih izveštaja različitih instituta, da bakarne cevi mogu izdržati do 50 i više godina postojanosti, bez obzira na spoljašnju sredinu u kojoj su ugrađene (malter, beton, gips, zid ...), i zbog njihovog  unutrašnjeg dejstva, koje  se takođe pokazalo veoma dugotrajno, njihova primena i potražnja se povećala. Zbog toga su bakarne cevi trenutno dominirajući materijal koji se koristi za izradu vodoinstalacionih sistema, protivpožarnih sistema, rashladnih uređaja i postrojenja, brodogradnja, mašinogradnja itd.


Prednosti


Kod bakarnih cevi, na unutrašnjoj površini, nema nagomilavanja krečnjaka iz vode (inkrustacija).

Pri prolasku vode kroz nove bakarne cevi obrazuje se trajni zaštitni sloj na unutrašnjoj površini cevi (debljine nekoliko desetih delova milimetra) – što omogućava njihovo nesmetano korišćenje u instalacijama za snabdevanje vodom za piće. Ujedno, pomenuti trajni zaštitni sloj sprečava eroziju unutrašnje površine.

Vodovodni sistemi od bakarnih cevi podnose više ciklusa potpunog zamrzavanja-odmrzavanja vode u njima (bez promene svojstva cevi); tj. tvrde bakarne cevi mogu biti dva puta, a meke i polutvrde bakarne cevi tri puta zamrznute-odmrznute bez oštećenja (operativne su u rasponu od - 196° C do 205° C).

Bakrane cevi poseduju veliku otpornost na unutrašnje pritiske i hidrodinamičke udare.

One se veoma lako i sigurno montiraju (mogu se savijati i oblikovati ručno ili pomoću alata, u hladnom i toplom stanju), otporne su na koroziju i imaju dug vek trajanja.

Sa porastom interesa za uštedama na energiji i korišćenjem novih izvora energije, bakarne cevi su dominirajući materijal za izradu toplovodnih i pratećih instalacija kao i za proizvodnju kolektora za korišćenje sunčeve energije.

Prednosti bakarnih cevi u odnosu na plastične cevi i cevi od alu-plastike:

- bakar je prirodan materijal koji se preporučuje za transport pijaće vode;

- svojim biološkim svojstvima, bakar, dodatno zaštićuje kvalitet pijaće vodu od širenja raznih bakterija;

- bakar je ekološki materijal koji se lako može reciklirati (bezbroj puta bez promene svojih svojstva);

- podnosi veoma velike pritiske i temperature;

- nije podložan uticaju ultraljubičastog zračenja, prodiranju hidrokarbonata i kiseonika.

 

Dugovečnost 

U brojnim izveštajima specijalizovanih instituta, koji se bave proučavanjem kvaliteta i trajnosti bakarnih cevi, ističe se njihova velika postojanost u svim sredinama gde su ugradjivane. Donja granica postojanosti je dokazana u periodu od minimum 50 godina, ne samo prema spoljnoj sredini (kada su ugradjene u zemlju, zid, malter, beton, gips...) već i na dejstvo fluida koji se kroz njih provode. Posebno su otporne na običnu vodu (toplu i hladnu) – kao i na mnoge industrijske tečnosti, rastvore i gasove. 


Montiranje 

Bakarne cevi se spajaju spojnim komadima (fitinzima). Profesionalni monteri obično koriste jedan od sledećih načina spajanja bakarnih cevi:

- mekim lemom (lemljenjem);

- tvrdim lemom (hartletovanje);

- mehaničkim spojnicama (mehanički fiting);

- kombinovanim spojnicama

- Pravi komadi cevi mogu se spajati bez fitinga, tako što se kraj cevi proširi odgovarajućim alatom, tj. napravi se naglavak (muf) i u njega utakne kraj druge cevi a zatim izvrši lemljenje.

Spojevi bakarnih cevi su kompaktni, čvrsti i izdržavaju velike pritiske, dinamičke udare i vibracije. 

Bakarna cev 15mm

Postavi pitanje za ovaj proizvod

Napomena: HTML nije preveden!

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro

Potrošač ima pravo da se predomisli i odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana kada mu je roba isporučena.

Potrošač ovo pravo iskorišćava tako što popunjava i šalje trgovcu obrazac i odustanak od ugovora, kao i dostavljenu robu, i to čini o sopstvenom trošku (čl. 28. i 35. Zakona).

Bakarna cev mekana 15x0.9mm

Dostava proizvoda

Ukoliko proizvode naručite do 11h, paket će biti predat kurirskoj službi u toku dana. Ukoliko poručite nakon 11h, paket će biti predat sledeći dan.

  • Proizvodjač/brend: FBC-M / HALCOR
  • Šifra proizvoda: 002365
  • Raspoloživost: Na stanju
  • 580,00 din
  • Bez PDV: 483,00 din

Tagovi: Alat i oprema za rashadu i klima uredjaje, Bakarne cevi

Loading...
Loading...
Loading...