Različiti modeli mašina za pranje sudova nude različite funkcionalnosti, ali mnoge greške koje se javljaju su slične kod svih modela Candy mašina za pranje sudova. Ovaj tekst vam može pomoći da utvrdite kvar i otklonite ga što je brže moguće.

Neki uobičajeni problemi sa Candi mašinom za pranje sudova zapravo mogu biti posledica nepravilne upotrebe. Tako da pre nego što pretpostavite da je vaša mašina neispravna proverite da li ste uradili sve što mašina zahteva da bi ispravno radila. Evo nekih stvar koje možete proveriti i ispraviti kako biste rešili nastale probleme.

Posuđe ne izlazi čisto

Proverite uputstvo za upotrebu i uverite se da ne preopterećujete mašinu, pogrešno sipate ili koristite pogrešnu količinu-vrstu deterdženta.

Stakleno posuđe ima plavi film na sebi ili izlazi razmazano

Ovo ukazuje da se koristi previše sjaja za posuđe. Možda ćete morati da stavite manje u mašinu ili da podesite da se sredstvo dozira za jedan stepen niže ako je to moguće.

Neugodni mirisi dolaze iz mašine

Unutrašnji cevovodi i prskalice mašine za sudove mogu biti obložene naslagama hrane i soli. Čišćenje tanjira i posuđa od krupnih naslaga pre nego što ih stavite u mašinu za pranje i korišćenje odgovarajuće količine omekšivača vode u mestima sa tvrdom vodom će smanjiti šanse za pojavu ovog problema. Možda ćete moći da uklonite miris tako što ćete pokrenuti dugačak program sa vrućom vodom, koristeći sredstvo za čišćenje mašine za pranje sudova koje možete kupiti u prodavnicama.

Kada budete sigurni ste sve uradili kako treba a vaša mašina pokazuje kod greške, vreme je da se pristupi rešavanju problema.

Kodovi grešaka E1 ili E2 

Mašina za pranje sudova se nije napunila vodom do odgovarajućeg nivoa u vremenu dozvoljenom u programu. Mogući uzroci, osim nedostatka vode, uključuju kvar u ožičenju ulaznog ventila ili problem sa samim ulaznim ventilom.

Kod greške E3

Kod greške E3 ukazuje da voda nije uspela da se zagreje na odgovarajuću temperaturu. Na nekim modelima ovaj kod takođe može ukazivati na to da mašina ne uspeva da isprazni vodu.

Kod greške E4

Ovaj kod ukazuje na curenje vode negde u sistemu. Voda na električnim instalacijama može biti veoma opasna kombinacija. Ukoliko mašina pokazuje ovaj kod greške, morate odmah da je isključite iz električne mreže i da pristupite detektovanju i saniranju kvara.

Kod greške E5

Postoji problem sa elektronskom kontrolom temperature. Problem ćete rešiti detektovanjem i zamenom neispravne komponente u tom sklopu.

Kod greške E6

Ukazuje na neku elektronsku grešku, moguće prekid u sistemu za kontrolu temperature.

Kod greške E7

Ovaj kod ukazuje na kratak spoj u kontrolnoj tabli koja prati temperaturu vode.

Kod greške E8

Greška u radu grejnog elementa ili je blokirana ploča filtera.