Imate problem sa mašinom za sušenje? Mašina prikazuje kodove, a vi ne znate šta to zapravo znači? U nastavku ćete pronaći listu koja sadrži sve kodove grešaka, zajedno sa objašnjenjima za moguće probleme sa vašom mašinom za sušenje veša.


E0 Greška kontrolne jedinice

E1 Greška senzora temperature

E2 Greška u komunikaciji

E3 Greška pumpe za vodu

E4 Pregrejavanje sistema Očistiti filtere mašine za sušenje veša

E6, E7, E8 Greška kontrolne jedinice


F0 Sve LED trepere. Period treptanja je 1 sekunda (uključen je 0,25 sekundi i isključen 0,25 sekundi)

Greška koja se tiče ROM / EEPROM / FLASH /LCD

F1 LED 1, LED 6 i LED 7 trepere. Period treptanja je 1 sekunda (uključen je 0,25 sekundi i isključen za 0,25 sekunde).

Greška senzora temperature. Otvoreni kontakti senzora ili kratak spoj. Ova greška se pojavljuje ako je veza sa senzorom temperature otvorena ili postoji kratak spoj između veze. Program se odmah završava.

F2 LED 2, LED 6 i LED 7 trepere. Period treptanja je 1 sekunda (uključen je 0,25 sekundi i isključen za 0,25 sekunde).

Greška, nepravilan rad grejača. Greška se pojavljuje ako temperatura ne dostigne prvih 20 minuta rada najmanje jednom 35°C. Sušenje je prekinuto.

F3 LED 3, LED 6 i LED 7 trepere. Period treptanja je 1 sekunda (uključen je 0,25 sekundi i isključen za 0,25 sekunde).

Greška na delu za ispumpavanje vode. Kvar pumpe, odvodno crevo je blokirano, kvar plovka. Greška se pojavljuje ako mašina za sušenje pokazuje pun rezervoar više nego pet puta uzastopno, kada je rezervoar bio ispražnjen i ponovo započeto sušenje. Sušenje je prekinuto.

F4 LED 4, LED 6 i LED 7 trepere. Period treptanja je 1 sekunda (uključen je 0,25 sekundi i isključen je za 0,25 sekunde).

Odabrani krajnji nivo vlažnosti nije dostignut. Greška na senzoru vlažnosti, Greška na SW. Greška se pojavljuje ako se mašina za sušenje automatski zaustavi nakon 3h, čak i ako izabrani nivo vlažnosti nije dostignut.