Medicina kaže da unošenje magnezijuma u organizam putem hrane ili njegovo unošenje putem raznih dijetetskih suplemenata, za šta je naravno potrebno konsultovati lekara ili farmaceuta, između ostalog, umanjuje mogućnost nastajanja kalcifikacije (stvaranje i taloženja kalcijuma) ili prosto rečeno - "kamenca", na zidovima krvnih sudova, što vremenom dovodi do začepljenja istih i može biti opasno po život.

U sledećih nekoliko rečenica, pokušaćemo da napravimo paralelu između upotrebe magnezijuma u medicinske svrhe i njegove upotrebe u industriji.

Do pre nekoliko godina, proizvođači bojlera i grejača za bojlere, imali su velikih problema sa reklamacijama. Analizom nastale situacije, došli su do zaključka da najveći broj reklamacija dolazi sa područja gde su u upotrebi, takozvane,  tvrde vode. Koristeći medicinska saznanja, istraživali su i došli do pozitivnog rešenja. Počele su da se izrađuju, takozvane, magnezijumske (Mg) anode...

...raznih oblika, veličina i priključaka, zavisno od potreba proizvođača bojlera. Kao što pomaže u razgradnji krečnjaka, magnezijumska (Mg) anoda neutralizuje reakciju koja nastaje usled "nepodnošenja" materijala, Hroma (Cr), Bakra (Cu) i Zinka (Zn), pa tako produžava vek trajanja grejača i rezervoara u bojlerima.

U toku rada bojlera, anoda se troši i njen vek trajanja u bojleru je od šest meseci do dve godine, što zavisi od veličine anode i načina upotrebe bojlera, stoga proizvođači bojlera preporučuju proveru potrošenosti anode i čišćenje bojlera od kamenca jednom godišnje.

 


* Ovaj tekst je informativnog karaktera i izražava mišljenje autora, koje ne mora uvek biti ispravno. Kupideo nije odgovoran, niti garantuje za bilo koje mišljenje, preporuku, ili zaključak koji se pojavljuje u tekstu. Takođe, Kupideo ne može da prihvati odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu iz tumačenja ovog teksta.