Obaveštavamo sve kupce da zbog tehničkih problema, nije moguća registracija kupaca preko stranice "Registracija novog korisnika". Registraciju je moguće izvršiti samo preko stranice "Kasa". Radimo na otklanjanju problema. Hvala na razumevanju.
Sajt kupideo.com koristi kolačiće radi što boljeg iskustva naših posetilaca. Daljim korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića.

Da li ste znali ovo o magnezijumu (Mg)?

Autor Velja 23/01/2020 3 Komentar(i)

Medicina kaže da unošenje magnezijuma u organizam putem hrane ili njegovo unošenje putem raznih dijetetskih suplemenata, za šta je naravno potrebno konsultovati lekara ili farmaceuta, između ostalog, umanjuje mogućnost nastajanja kalcifikacije (stvaranje i taloženja kalcijuma) ili prosto rečeno - "kamenca", na zidovima krvnih sudova, što vremenom dovodi do začepljenja istih i može biti opasno po život.

U sledećih nekoliko rečenica, pokušaćemo da napravimo paralelu između upotrebe magnezijuma u medicinske svrhe i njegove upotrebe u industriji.

Do pre nekoliko godina, proizvođači bojlera i grejača za bojlere, imali su velikih problema sa reklamacijama. Analizom nastale situacije, došli su do zaključka da najveći broj reklamacija dolazi sa područja gde su u upotrebi, takozvane,  tvrde vode. Koristeći medicinska saznanja, istraživali su i došli do pozitivnog rešenja. Počele su da se izrađuju, takozvane, magnezijumske (Mg) anode...

...raznih oblika, veličina i priključaka, zavisno od potreba proizvođača bojlera. Kao što pomaže u razgradnji krečnjaka, magnezijumska (Mg) anoda neutralizuje reakciju koja nastaje usled "nepodnošenja" materijala, Hroma (Cr), Bakra (Cu) i Zinka (Zn), pa tako produžava vek trajanja grejača i rezervoara u bojlerima.

U toku rada bojlera, anoda se troši i njen vek trajanja u bojleru je od šest meseci do dve godine, što zavisi od veličine anode i načina upotrebe bojlera, stoga proizvođači bojlera preporučuju proveru potrošenosti anode i čišćenje bojlera od kamenca jednom godišnje.

 


* Ovaj tekst je informativnog karaktera i izražava mišljenje autora, koje ne mora uvek biti ispravno. Kupideo nije odgovoran, niti garantuje za bilo koje mišljenje, preporuku, ili zaključak koji se pojavljuje u tekstu. Takođe, Kupideo ne može da prihvati odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu iz tumačenja ovog teksta.

Tagovi: anode saveti

3 Komentar(i)

Nevena J.:
12/02/2020, 03:35:20 PM
Odgovori

Zanimljiv tekst. Nikad mi ne bi palo na pamet da su za industriju uspešno iskorišćenja medicinska saznanja.

Vule:
04/03/2020, 02:08:20 PM
Odgovori

Magnezijumske anode su dobra stvar. Moj prethodni bojler to nije imao pa sam kofama iznosio kamenac iz njega. A bogami njegov kazan nije mnogo ni potrajao. Sada imam bojler sa anodom i svake godine je promenim. Sada imam mnogo manje problema.

Panić:
27/05/2020, 05:06:12 PM
Odgovori

Pozdrav. Da li mogu da se koriste anode i za starije bojlere?

Mladen Stepic:
08/06/2020, 12:07:44 PM

Poštovani, Mogu naravano i za starije bojlere.

Ostavite Vaš komentar

Loading...
Loading...
Loading...