Jedna od važnih stvari po kojima se mi, ljudi, razlikujemo jedni od drugih – jesu naši ukusi, naši izbori, stvari koje volimo. Dizajn naše odeće, aksesoara, automobila, a tako i dizajn stambenog prostora  i njegovi detalji– umnogome nas odredjuju. Predstavljamo vam sedam tipova lampi, a na osnovu toga koju od njih biste najradije držali u svom stanu – otkrićemo vam i koji ste tip ličnosti.

 

Praktičan i moderan tip

Ukoliko volite ugradne LED svetiljke koje ne skreću pažnju na sebe i ne zauzimaju  prostor, već osvetljavaju vaš dom sa plafona, bočnih zidova ili podova - vi verovatno pripadate ovom tipu ljudi.

Dopadaju vam se stanovi sa čistim linijama i ravnim površinama, dominantne boje su vam crna i bela, detalji su svedeni na minimum, a vi ste osoba koja voli da stvari stoje na svom mestu i ne trpite haos i prenatrpanost. Želite da postignete mnogo toga u toku jednog dana, a za to vam je potreban funkcionalan prostor u kome se nalaze samo neophodne stvari i koji ne iziskuje previše truda oko sredjivanja.

 

Druželjubivi hedonista

Ako preferirate lampe jednostavnog oblika sa metalnim ili drvenim delovima, koje pružaju srednje osvetljenje prostoru u kom boravite – vi ste verovatno poklonik skandinavskog dizajna i volite jednobojan nameštaj kome ćete dati posebnu čar odabirom detalja u raznim jarkim bojama. Druženje i odmor su važan deo vašeg života, a okupljanja ćete najčešće organizovati u svom domu koji kao da je sredjen za uživanje.

 

Emotivni tip.

U slučaju da vam se dopadaju lava lampe, lampe spiralnog oblika i raznih boja – sa diskretnijim osvetljenjem – vi ste emotivni tip. Vaš prostor je slika onoga kako se osećate jer ste izuzetno senzibilni i svoja osećanja prenosite na sve i svakog oko vas. Ne podnosite monotoniju i zato stalno menjate ili okrećete nameštaj, i često potrošite i više nego što ste planirali na „još jedan detalj koji vam se savršeno uklapa uz novi raspored“.

 

Ekstravagantni individualista.

Ukoliko vam se svidjaju lampe koje su kao mala umetnička dela, interesantnih oblika kakvi se retko vidjaju, a osvetljenje u vašem stanu zauzima važno mesto – vi ste tip ekstravagantnog individualiste. Vi imate poseban osećaj za tehnologiju i osvetljenje, te ćete u njihovom odabiru potrošiti dosta vremena. U vašem domu preovladjuje bela boja, sve izgleda luksuzno, a vaši prijatelji su kao i vaše lampe – pažljivo odabrani i neobični.

 

Inovativac i vizionar .

Čim ste čuli za novo OLED osvetljenje, eto vas kako na internetu tražite gde možete da ga nabavite. Fasciniraju vas nove tehnologije i njihov estetski izgled, a zbog svog širokog znanja u ovoj oblasti često možete i da predvidite novitete. U životu i inače volite da isprobavate sve što je novo. Hrabri ste , lako se upuštate u avanture, a statične i konzervativne osobe ne podnosite u svom okruženju. Zanimljivi ste za razgovor i poznati kao osoba „sa kojom nikada nije dosadno“, zbog čega imate širok krug prijatelja.

 

Prirodnjak.

Vi volite ušuškanost i boje vašeg doma su tople i prijatne. Svidjaju vam se lampe od drveta, kamena, papira, stakla, a nije isključeno da ste već i sami napravili neku lampu i tako iskazali svoju kreativnost. Vi ste spontani, opušteni, prijatni, a svaki put kada imate slobodan dan – bežite u prirodu. Zbog velike ljubavi prema njoj, preferirate prirodne materijale i zemljane boje i vaš dom je uredjen u tom stilu.

 

Klasičan i romantičan tip.

Cenite tradicionalne vrednosti i kod vašeg nameštaja najvažniji vam je kvalitet. Vrlo je verovatno da volite antikvitete i da čuvate stari nameštaj vaših roditelja, a posebno vas privlače stanovi sa parketom i visokim plafonima. Za  osvetljenje najverovatnije koristite klasičan luster i „toplije“ osvetljenje, a budući da ste i veliki romantik, volite i prigušena svetla i svetla u boji.