KupiDeo Meni
Korpa

Plusne i minusne rashladne komore - prodaja i montaža

Prodaja, projektovanje i montaža rashladnih komora/hladnjača na teritoriji Srbije.
Rok izrade rashladne komore 7-14 dana.
Zatražite ponudu, popunite formu.


Ukratko o rashladnim komorama:

Rashladne komore/hladnjače su prostori u kojima se, zahvaljujući rashladnom sistemu, koji simulira određene klimatske uslove, vrši proces čuvanja/skladištenja različitih tipova proizvoda.

Rashladne komore/hladnjače su osnovni element u mnogim sektorima. Od prehrambenog (za pravilno čuvanje hrane) do industrijskog (proizvodnje lekova).

Osnovna podela:

1. Prema temperaturnom opsegu

2. Veličini


1. U zavisnosti od temperaturnog opsega na kome rade, postoji nekoliko tipova rashladnih komora:

- PLUSNE rashladne komore sa pozitivnim temperaturama dizajnirane su za čuvanje proizvoda na temperaturama između 0ºC i 10ºC. Uglavnom se koriste za konzerviranje sveže hrane, pića ili lekova.

- MINUSNE rashladne komore sa negativnim temperaturama koriste se za čuvanje smrznutih proizvoda na temperaturama između 0ºC i -28ºC. Obično imaju bolju izolaciju i manje dnevnih otvora. Zamrznuta hrana, vakcine ili organski materijal se čuvaju na ovim temperaturama.

- ŠOK KOMORE (duboka zamrzavanja) - u ovom tipu komora, temperatura dostiže -30ºC do -40ºC. Uglavnom se koriste u prehrambenoj industriji.


2. Prema veličini, rashladne komore delimo na:

- male rashladne komore veličine do 30m3 - za upotrebu u ugostiteljskim objektima, prodavnicama, mesarama, ribarnicama…

- srednje rashladne komore veličine do 200m3, koriste se u supermarketima, povrtarstvu, voćarstvu, hotelima, farmaceutskim laboratorijama…

- velike industrijske komore/hladnjače do 3000m3. Ove komore se koriste u velikim logističkim centrima.


Osnovni elementi rashladne komore:

- PANELI (rade se u dve debljine 80mm i 120mm) - Zidovi, podovi(obavezni u minusnim komorama) i plafon, se prave od sendvič panela. Sendvič panel se sastoji od dva pocinkovana plastificiran lima sa zaštitnom folijom koji štite izolaciono jezgro od poliuretana visoke gustine. Panel je svakako jedan od najvažnijih elemenata rashladne komore jer je odgovoran za efikasno i dugotrajno hlađenje prostorije.

- HLADIONIČKA VRATA - Mogu biti klizna ili okretna i može se dodatno postaviti PVC zavesa za smanjivanje gubitaka hladnoće pri svakom otvaranju vrata.

- ISPARIVAČI I KONDENZATORSKE JEDINICE -  Izbor rashladne jedinice, kao i isparivača je od suštinskog značaja za kvaliteno i dobro očuvanje proizvoda. 


Kako da dođete do kvalitetne rashladne komore sa odgovrajućim komponentama?

Posebnim tablicama i neophodnim podacima koje nam Vi dostavljate, vršimo proračun za rashladnu komoru i biramo odgovarajuću rashladnu opremu.

Sa svim tehničkim podacima, a uzimajući u obzir propise za ugradnju rashladne opreme, možemo izabrati idealnu opremu za Vašu rashladnu komoru.

U ponudi imamo i modularne hladnjače/rashladne komore

POZOVITE NAS! 

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije podržan!
Loše Dobro
Captcha

Potrošač ima pravo da se predomisli i odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana kada mu je roba isporučena.
Potrošač ovo pravo iskorišćava tako što popunjava i šalje trgovcu obrazac i odustanak od ugovora, kao i dostavljenu robu i to čini o sopstvenom trošku (čl. 28. i 35. Zakona).
Online formular zahtev za odustanak od ugovora

Uputstvo za odustanak od kupovine možete pronaći putem sledećeg linka: Video uputstva

Postavite nam pitanje

Napomena: HTML nije podržan!
Captcha

Proizvod trenutno nije na stanju. Unesite Vaše podatke i na mejl će Vam stići obaveštenje, čim proizvod bude dostupan.

Ime
Mejl
Telefon