Čak i ako napravite dobar izbor plejera, ili ste kvalitetan uređaj zatekli u kolima, zvučnici mogu da naprave problem. Moguće je da su postavljeni na neodgovarajuće mesto, da su montirani najjeftiniji, stari i polovni, tek da su tu. Proverite, zato, performanse i karakteristike, pa ako je sa plejerom sve u redu a zvukom niste zadovoljni, kupite nove zvučnike.

Zvučnici za auto – ugradni imaju dimenzije o kojima prvo treba razmisliti. Potražite ugradne dimenzije, širinu i dubinu, kako biste proverili da li oni mogu da se postave na mesta na kojima je to predviđeno. Ukoliko su zvučnici veći ili želite da ih montirate tamo gde pre nisu bili, raspitajte se kod majstora šta će vam još biti potrebno od materijala i koje dodatne radove treba obaviti. Na nekim automobilima je moguće postaviti zvučnike dve slične dimenzije. Savet je da izaberete veće.

Audio program u prodavnicama elektronskih aparata i uređaja sadrži, obično, nekoliko dokazanih brendova. Po povoljnijim cenama mogu se naći zvučnici SAL i JVC, nešto su skuplji Kenwood i Pioneer, ali su važnije karakteristike na koje treba obratiti pažnju.

Na internetu se nalazi više mesta na kojima se mogu pronaći predlozi za ozvučenje automobila određene marke i godine proizvodnje. Dobro je, ipak, da kupac poznaje osnovne pojmove.

Pojedini zvučnici, na primer, reprodukuju određeni opseg tonova, pa ćete naići na naziv visokotonac (tviter), stednjotonac i niskotonac (vufer). Posebna klasa su subvuferi. Svaka od ovih vrsta zadužena je za zvukove propisanog raspona frekvencija. Merna jedinica za frekvenciju je herc (Hz) i to je podatak koji ćete pronaći u katalozima prodavaca. Što je broj herca veći, veća je i visina tonova koje zvučnik reprodukuje, i obrnuto.

U vezi sa prethodnim, zvučnik koji kupujete za automobil može biti jednosistemski, dvosistemski ili trosistemski. Jednosistemski ima pun opseg, odnosno reprodukuje visoke, srednje i niske tonove, uz snižen kvalitet. To su najjeftiniji zvučnici. Dvosistemski imaju visokotonac i niskotonac, koji reprodukuje i srednje frekvencije, a trosistemski posebno visokotonac, srednjotonac i niskotonac. Subvufer reprodukuje veoma niske tonove i za njega je potrebno pojačalo. U automobile ga ugrađuju samo korisnici koji žele specijalne zvučne bas efekte.

Ako u automobilu imate prednje i zadnje zvučnike, najbolje je da svi koje ugrađujete budu istog brenda, poželjno i iste serije. Pošto su prednji važniji, možete prvo kupiti njih, a zatim, kad prikupite dovoljno novca, zameniti i zadnje.

Termin koji mnogima nije jasan je impedansa, izražena u omima. Ova osobina u specifikaciji zvučnika koristi se za usklađivanje zvučnika sa pojačalom, ako ga koristite za bolji kvalitet zvuka. Uprošćeno, impedansa predstavlja otpor koji zvučnik pruža pojačalu u prenošenju zvuka.

Zvučnici treba da odgovaraju plejeru koji imate. Snaga zvučnika u vatima pokazuje koliko snage zvučnik može da podnese. U decibelima se iskazuje osetljivost zvučnika, odnosno sposobnost da konvertuje snagu (u vatima) u jačinu zvuka. Ako ima više decibela u specifikaciji, zvučnik će biti glasniji.

Osim akustičkih karakteristika zvučnika, i drugi važni faktori doprinse kvalitetu zvuka – od materijala od kojih su napravljeni sami zvučnici, preko njihovog položaja, do profesionalne ugradnje. Nije lako ozvučiti automobil, posebno starije modele. Način prenošenja zvuka je složen i mogu da ga remete vibracije i kvalitet unutrašnjih materijala automobila, loša izolacija, kao i vrsta materijala koji okružuju zvučnike na mestima gde se nalaze.