Kako odabrati najbolju LED rasvetu za svaku prostoriju u Vašem domu? (II deo)


U prethodnom delu bloga saznali smo koliko je važno osvetljenje prostora u kom živimo i provodimo najveći deo svog dana. Govorili smo o tome kako izbor sijalica utiče na naše raspoloženje i na našu energiju. (Ukoliko ste propustili taj deo, možete ga pročitati ovde).

U ovom blogu ćemo govoriti o našim preporukama, kako da napravite najbolji izbor LED rasvete za trpezariju, kupatilo i kancelariju.

 

 

LED rasveta za trpezariju (preporuka)

 

Trpezariju koristimo da bismo jeli fine obroke sa porodicom ili gostima. U takvim trenucima sigurno ne želimo da nam svetlo bude takvo, da nam dozvoli da zadremamo. Bez obzira da li se radi o popodnevnom ručku ili kasnijoj večeri, preporučujemo neutralne tonove za trpezariju koji stvaraju savršen ambijent. Takođe, razmislite o LED sijalicama za lustere koji se sada obično koriste u trpezariji, a led sijalice sada nude lepe raznovrsne boje svetlosti.

 

 

LED rasveta za kupatilo (preporuka)

 

Pre nego što krenemo na posao ili u školu većina nas se sprema gledajući se u ogledalo u kupatilu. U idealnom slučaju želimo da nam svetlo dolazi iz ogledala, a ne iz plafona. Upotreba jakih svetala će nam obezbediti da ne propustimo mesto za brijanje ili da se što bolje našminkamo. Budući da mnogi od nas dan počinju tuširanjem, postavljanje sijalica hladnijih tonova u tuš kabinu, ili u blizini tuš kabine je odličan način da se razbudite i budete spremniji za dan koji je pred Vama.

 

LED rasveta za kancelariju (preporuka)

 

Kada je u pitanju rasveta za kućnu kancelariju, trebalo bi da napravimo takav izbor LED sijalica koje će da povećaju našu sposobnost da budemo produktivni u tom prostoru. Upotrebom hladno belog svetla, koje oponaša dnevnu svetlost, u kancelariji povećaćemo proizvodnju serotonina, koji nas održava budnim, fokusiranim i energičnim. Obavezno izaberite mesto za sijalicu sa kojeg nećete dobiti neželjene odsjaje na ekranu računara. Takođe, možete razmisliti o LED stonim lampama, koje imaju mogućnost promene temperature svetla na zahtev, a predstavljaju odlično osvetljenje na radnom stolu.


 


* Ovaj tekst je informativnog karaktera i izražava mišljenje autora, koje ne mora uvek biti ispravno. Kupideo nije odgovoran, niti garantuje za bilo koje mišljenje, preporuku, ili zaključak koji se pojavljuje u tekstu. Takođe, Kupideo ne može da prihvati odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu iz tumačenja ovog teksta.