Sajt kupideo.com koristi kolačiće radi što boljeg iskustva naših posetilaca. Daljim korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića.
Obaveštavamo sve kupce da kontakt centar i maloprodaja neće raditi u četvrtak 6.5.2021. Online porudžbine funkcionišu uobičajeno, pakete šaljemo u petak 7.5.2021.
Obaveštavamo sve kupce da zbog tehničkih problema, nije moguća registracija kupaca preko stranice "Registracija novog korisnika". Registraciju je moguće izvršiti samo preko stranice "Kasa". Radimo na otklanjanju problema. Hvala na razumevanju.

Kodovi grešaka kod Whirlpool mašine za veš

Autor admin 26/06/2019 18 Komentar(i)

Kodovi grešaka na mašinama za pranje veša i moguća rešenja problema

 

Ukoliko se pojavi neki od navedenih kodova na ekranima Vaših Whirlpool mašina za pranje veša, evo nekoliko koraka koje možete da uraditi i rešite problem. Možda nisu svi kodovi isti za Vaš model Whirlpool mašine za pranje rublja, te u tom slučaju pogledajte Vodič za upotrebu svog modela.

 

Ukoliko se pojavi kod drn, to znači da se Vaša mašina ne prazni kako treba.

 

U tom slučaju, to može biti problem koji je nastao u toku instalacije mašine. Kodovi F# E# ili F## predstavljaju kodove sistemske greške. Pritisnite Start/Pauzu jednom da biste obrisali kod, a zatim pritisnite ponovo Start/Pauzu da biste pokrenuli pranje. Ukoliko kod nije jasan kontaktirajte servis.

 

Whirlpool masina za ves

HC je kod koji prikazuje da creva za vruću i hladnu vodu nisu pravilno postavljena, odnosno da su obrnuto postavljena. Ovaj kod će se pojaviti na kraju ciklusa pranja da bi ukazano na to da je crevo za hladnu vodu spojeno na dovod tople vode, a crevo za toplu vodu je priključeno na ulaz hladne vode. Isključite dovod vode i preokrenite creva. Pokrenite drugi ciklus da biste proverili da li su creva dobro postavljena.

 

Na nezaključana vrata ukazuje kod LdL. Moguće je da neki predmet sprečava poklopac da se zaključa. Proverite da li su predmeti direktno ispod poklopca. Mogući uzročnik ove pojave može da bude i nakupljeni deterdžent u mehanizmu za zaključavanje poklopca.

 

Ujedno, suprotno ovome je kod LdU to znači da poklopac ne može da se otključa. Mašina detektuje da postoji predmeti na poklopcu koji sprečavaju otključavanje. Sa gornje strane mašine sklonite sve predmete, kao što je, npr, košarica za veš.

 

LF/LO FL/F8 E1 ovi kodovi ukazuju na to da pranje traje predugo. Moguće je da postoji problem sa sabdevanjem vode do mašine za pranje veša. Proverite dovod vode:

 

• Uključite dovod vode i proverite da li je voda u domaćinstvu uključena.

 

• Pobrinite se da otvorite obe slavine u potpunosti za pravilno punjenje.

 

 

Napomena:

I vruća i hladna voda moraju biti isporučene do mašine za pranje.

 

Lid - Ovaj kod prikazan na ekranu mašine ukazuje da je poklopac ostao otvoren. Zatvorite poklopac da biste uklonili kod sa ekrana. Ukoliko poklopac ostane otvoren duže od 10 minuta, ciklus će se restartovati i voda iz mašine će se isprazniti. Ukoliko se mašina isprazni, pokrenite ciklus ponovo. Nemojte dodavati više deterdženta, jer će odeća već natopljena vodom i deterdžentom.

 

Ofb - Mašina je pod većiom opterećenjem nego što je to predviđeno. Mašina izvodi rutinu za korekciju uravnoteženja opterećenja. Dozvolite da mašina nastavi sa radom.

 

Pokušajte uraditi sledeće korake:

 

• Ukoliko brojčanik treperi i mašina prestane sa radom, uklonite prekomerne količine odeće iz mašine, zatvorite pokopac i pritisnite START/PAUZA dugme.

 

• Možete se desiti da mašina tokom centrifugiranja vibrira ili pranje zaustavljeno sa svim upaljenim indikatorima na ekranu, tada stavite stvari u lagane hrpe oko mašine za pranje rublja.

 

• Dodavanje vlažnih stvari ili vode u mašinu može da dovede do disbalansa mašine za pranje rublja. • Izbegavajte pranje pojedinačnih predmeta. Da biste postigli balans tokom pranja uz „teksas“ jaknu ili neki veći predmet dodajte nekoliko stvari, na primer par peškira.

 

• Ukoliko brojčanik treperi smanjite opterećenje, zatvorite poklopa i pritisnite dugme START/PAUZA.

 

Koristite dubinski ciklus za pranje za prevelike, neupijajuće predmete kao što su toalete ili jakne pravljene od poliestera. Ostale stavke nisu prikladne za dubinski/normalan ciklus. Više informacija potražite u odeljku „ciklus pranja“ u upustvu za upotrebu i održavanje mašine za pranje rublja.

 

Kod OL prikazan na ekranu predstavlja da je mašina pod prevelikim opterećenjem.

 

Ukoliko se otkrije preopterećenje, mašina će ispustiti vodu i deterdžent. Uklonite nekoliko predmeta iz bubnja mašine i sipajte visoko efikasni deterdžent. Zatvorite poklopac i pritisnite dugme START/PAUZA.

 

Ukoliko se na ekranu pojavio kod PF u pitanje je kod koji ukazuje da je ciklus pranja prekinut usled nestanka električne energije. Dodirnite i zadržite START da biste pokrenuli ciklus ili pritisnite dugme za napajanje da biste obrisali ekran.

 

Ukoliko u mašini za pranje rublja ima previše pene, na ekranu će se prikazati kod Sud. Pobrinite se da uvek koristite visok stepen efikasnosti deterdženta, a više o tome pogledajte na upustvu za deterdžent.

 

 

Pojavljivanje kodova F8 E1 ili LF ili LO FL na ekranu mašine za pranje veša 

 

Kod grešake F8 E1 ili LF ili LO FL, svi oni ukazuju na to da nije detektovana voda koja ulazi u mašinu nakon 13 minuta. U zavisnosti od modela mogli biste da vidite neki od kodova ovih grešaka. Ukoliko se to desi pogledajte u upustvu za upotrebu u slučaju dodatne pomoći.

 

Ako mašina za rublje ima kodove F8 E1 ili LF ili LO FL, vrata će biti zaključana, a kontrola će biti neodgovarajuća. Pritisnite dugme za napajanje i mašina će pokrenutu proces odvoda vode koji traje otprilike od 8-10 minuta za to vreme će pumpa neprekidno raditi. Ukoliko pokušate da unesete neku drugu funkciju, kontrola je neće prihvatiti. Sačekajte 10 minuta pre nego što pokušate da izvršite bilo koju fuknciju.

 

Proverite dovod vode:

 

Proverite da li je voda uključena. Proverite da li u domaćinstvu uključene i topla i hladna voda.

 

Napomena:

I vruća i hladna voda moraju biti isporučene do mašine za pranje rublja.

 

Ukloniti kod F8 E1

 

Da biste uklonili kod greške pritisnike dugme „ Power“ jednom. Zatim pritisnite ponovo isto dugme.

 

Ukoliko pritisak na dugme „Power“ ne radi, učinite sledeće:

 

• Isključite mašinu iz struje ili isključite napajanje na jedan minut.

 

• Uključite ponovo mašinu u struju i ponovo uključite napajanje.

 

Ponovo izaberite ciklus i pritisnite „Start“.

 

Napomena:

Na nekim mašinama, kada se prvi put nakon ovog koda pokrenu, one će otpočeti odvod vode. U proseku 8 minuta nećete moći da pauzirate ili poništavate ciklus dok se sva voda ne ispusti. I to je normalno.

 

Ukoliko se Whirlpool mašina za rublje upravo instalira i uključuje pre nego što se priključi voda, pojaviće se jedan od ovih kodova. Ukoliko se kod greške ne ukloni pre nego što se isključi napajanje, kada se ono ponovo pokrene, perilica će odmah početi da se prazni. Ovaj proces pražnjena traje 8-10 minuta u tom slučaju ostavite mašinu uključenu dok se proces ne završi, te potom isključite napajanje. Ukoliko greška ostane na ekranu a svi drugi gore navedeni uskovi su provereni, pozovite servis.

 

Kod LF na ekranu

 

Ukoliko se prikaže ovaj kod, to može da znači da je problem u dotoku vode do mašine. Proverite creva za dovod vode da biste bili sigurni da nisu začepljena ili savijena. Da bi bili sigurni da su creva za odovod vode čista proverite unutrašnjost ulaznog ventila. To znači isključivanje dovoda vode do mašine i odvajanje cevi za dovod vode. Kada se creva odvoje od mašine, možda ćete morati da otklonite talog na ulazu nožem ili nekim oštrim predmetom.

 

 


* Ovaj tekst je informativnog karaktera i izražava mišljenje autora, koje ne mora uvek biti ispravno. Kupideo nije odgovoran, niti garantuje za bilo koje mišljenje, preporuku, ili zaključak koji se pojavljuje u tekstu. Takođe, Kupideo ne može da prihvati odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu iz tumačenja ovog teksta.

Tagovi: masina za ves

18 Komentar(i)

Zoki:
18/09/2019, 10:53:37 PM
Odgovori

Hvala na ovom postu. Uputstvo je odlično.

Aleksandar:
23/09/2019, 10:37:22 PM
Odgovori

Pokazuje mi gresku na duspleju kod je f12.dalo možda znate šta je u pitsnju.ja sam nešto gledao i ustanovio da je u pitanju grejač.hvala unapred.

Natasa:
04/06/2020, 12:07:31 PM, whirlpool veš masina
Odgovori

Imam whirlpool veš mašinu,u toku rada je stala.Nijedna lampica ne svetli.Šta to može biti?unapred hvala.

Aleksandar Stajkovic:
21/09/2020, 09:27:50 PM

Nijedna lampica ne radi. Mašina je Whirlpool awe 6146

Stevan:
18/06/2020, 04:00:08 PM
Odgovori

AWE 66710 mi ne istopi deterdzent do kraja, ostane dosta deterdzenta u kutiji. Dal je u pitanju nova kutija i gde kupiti ? pozdrav

Darko:
22/06/2020, 08:41:30 PM, cokoladica
Odgovori

Imam problem ,masina prima malo vode,dva puta uzima vodu i malo uzima vode,brzo zavrsava pranje .Dali neko ima takav problem i sta je uradio..?

anastasija ana Nikolic:
19/07/2020, 06:26:27 PM
Odgovori

Na mojoj mašini se pojavljuje F 27 nikako ne mogu da je pokrenem

ruzica:
10/09/2020, 10:31:49 AM
Odgovori

na minut do zavrsetka pranja na ekranu pojavi se Fdl i ukljucu lampica gde je kljuc.masinu i nakon iskljucenja iz struje ne mogu da otvorim.Da li neko zna kako da resim problem.Hvala.

Ana:
16/09/2020, 07:53:12 PM
Odgovori

Whirpool masina je stala u toku rada i pocele su da trepere sve lampice. Zna li ko sta moze da bude serviseri ne mogu da dodju jos 5,6 dana? Hvala

Zorica:
12/10/2020, 02:43:14 PM
Odgovori

Masina mi pokazuje F06 na displeju masine, da li mogu gresku ukloniti sama

Katarina Savic:
04/11/2020, 05:54:44 PM
Odgovori

Whirpool masina je stala u sred pranja i upalila sve lampice kao i onu za Service, da li neko zna Sta je u pitanju?

Senje:
05/12/2020, 09:27:33 PM
Odgovori

Whirlpool awoc 70120 javlja grešku f08. Sta je u kvaru?

Jelena:
18/01/2021, 04:33:17 PM
Odgovori

Imam wirpool ignis lei 1280 pokazuje gresku F23 promenili smo grejac ali ona i dalje pokazuje gresku.

Sara:
07/02/2021, 04:20:38 PM
Odgovori

Dobar dan. Meni se pojavila danas greska F7 E4. Na jeans programu, uradila sam ono sto preporucuue uputstvo- opet se isto desilo!O cemu se radi? HVALA!

Ivana Milenkovic:
08/04/2021, 07:49:43 AM
Odgovori

Pokazuje mi na ves masivni whirlpool f08 sta da radim. Stisnula sam start pauza i nista

Vlado Brkic:
23/04/2021, 06:58:30 PM
Odgovori

Greska F20 mi pokazuje na display..kako otkloniti kvar.Lijep pozdrav

simic vladimir:
02/05/2021, 10:21:12 AM
Odgovori

Pokazuje mi gršku F o1 .Stane u radu.Probao sa start pauza ali ništa se ne dešava.

Milan:
02/05/2021, 09:57:23 PM
Odgovori

POKAZUJE MI GREŠKU F 0

Milan:
02/05/2021, 09:58:16 PM
Odgovori

POKAZUJE KVAR F08

Ostavite Vaš komentar

Loading...
Loading...
Loading...