Sajt kupideo.com koristi kolačiće radi što boljeg iskustva naših posetilaca. Daljim korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića.
Obaveštavamo Vas da je novo radno vreme kontakt centra i naše maloprodaje u Šapcu, radnim danima od 8-17h, subotom od 8-14h.

Najčešći kvarovi na veš mašini

Autor admin 26/12/2019 3 Komentar(i)

Ispratili smo statistiku na zadnjih 100 popravki veš mašina koje su majstori sa kojima sarađujemo radili. Evo konkretnih kvarova koji se najčešće javljaju i u kom procentu:

  • Najćešći kvar koji se dešava, negde oko 17%, su ležajevi i semering. Uzrok tom kvaru, najčešće je ubacivanje veće količine veša od propisane... 
  • Sledeći kvar, po učestalosti je propadanje amortizera, negde oko 15% Uzrok ovoga kvara najčešće je, takođe, ubacivanje veće količine veša od propisane, kao i neblagovremena zamena ležajeva i semeringa. 
  • Filteri, odnosno ulošci filtera, negde oko 12% ukupnih kvarova. Razlog tome je u našem kraju, velika tvrdoća vode, pa i loš kvalitet praška vrlo često, kao i neredovno čišćenje filtera. Ponekad uzrok kvara često bude i mehaničko oštećenje (ekseri, šrafovi, metalni novac i slično).
  • Takođe u česte kvarove možemo uvrstiti i kvarenje pumpe za izbacivanje vode, oko 12% najčešćih kvarova. Najčešći uzrok ovog kvara uglavnom je provlačenje sitnijeg veša kroz creva veš mašine kao i strana tela, zaboravljena u stvarima...
  • Najčešći razlog pregorevanja grejača na veš mašini 11%, bar u ovim krajevima, je velika količina kamenca koja se stvara dugotrajnom upotrebom uređaja i loš kvalitet i velika količina praška koji voda ne može uvek u potpunosti da rastvori.
  • Sledeći kvar, koji je čest na veš mašinama je pucanje remena, negde oko 10% najčešćih kvarova. Uzrok ovoga kvara najčešće leži u neblagovremenoj zameni ležajeva i semeringa, kao i amortizera.
  • Bimetalne bravice 8% na veš mašinama najčešće se kvare zbog vlage, odnosno kondenza, pošto veš mašine u najvećem broju slučajeva stoje u kupatilu. Kvar bimetalne bravice, vrlo često uzrokuje pucanje ručice vrata 8% na veš mašini, iz razloga što oštećenje bimetalne bravice utiče na vreme koje je fabrički programirano za otvaranje vrata po završetku programa pranja. Ljudi su navikli na jedan režim, a kad je vreme otvaranja produženo, onda malo jače potezanje ručice vrata uzrokuje pucanje iste.
  • U česte kvarove možemo uvrstiti i propadanje gume na vratima, oko 6% najčešćih kvarova,  što je prouzrokovano lošim kvalitetom praška, a ne treba zanemariti ni mehanička oštećenja gume, prouzrokovana raznim zaboravljenim stvarima po džepovima odeće, rajsfešlusima itd...
  • Ostali kvarovi 1% (kade, elektronike, stakla i okviri vrata, nosači bubnja, creva...)

 

Tagovi: ves masine

3 Komentar(i)

Branka:
01/01/2020, 06:23:47 PM
Odgovori

Veća količina veša znam da može da predstavlja problem za veš mašinu. Ali da li je problem uključiti centrifugu ako je mala količina veša u mašini?

KupiDeo:
03/01/2020, 09:21:52 AM

Poštovana, I manja količina veša može da predstavlja problem za mašinu. Naravno, od 2-3 pranja joj verovatno neće biti ništa, ali će vremenom uzorokovati kvarove, kao i u slučaju veće količine veša. Pozdrav

Nina:
22/01/2020, 04:04:24 PM
Odgovori

Koliko često treba da čistim filter na veš mašini? Hvala.

KupiDeo:
08/02/2020, 10:37:43 AM

Poštovana, zavisi tvrdoće vode u Vašem kraju, odnosno koliko brzo se nakuplja kamenac... Pozdrav

Nemanja J.:
15/04/2020, 08:21:27 PM
Odgovori

Razmišljam o zameni ležajeva na veš mašini. Koje biste mi preporučili (mislim na proizvođača)? Koji su se najbolje pokazali?

KupiDeo:
07/10/2020, 03:24:30 PM

Poštovani, SKF je svakako najbolji odnos cene i kvaliteta.

Ostavite Vaš komentar

Loading...
Loading...
Loading...